Peter Bič Project vydáva debutový album Say It Loud s hitom Hey Now

08.10.2012 Bratislava

Bratislava 8. októbra (TASR) – Dnes vychádza dlho očakávaný album skupiny Peter Bič Project s názvom Say It Loud. Doma aj v zahraničí si táto košická formácia získala úspech s piesňou Hey Now, ktorá medzi 12 skladbami nemôže chýbať.

"Album vznikal v priebehu roka. Samotné nahrávanie trvalo mesiac a pol aj s mixovaním a mastrovaním. Práca v štúdiu bola veľmi príjemná, keďže sme mali všetko vopred pripravené a nacvičené," sumarizuje pre médiá dokončenú prácu líder skupiny Peter Bič.

Album dostal názov podľa druhého singla Say It Loud, ktorý dokonale vystihuje náladu v skupine. Všetci jej členovia - líder Peter Bič, speváčka Dáška Kostovčík, spevák Ivo Bič, klávesák Matúš Pavlík, basgitarista Vlado Čekan a bubeník Jozef Zima - sa riadia heslom: vykrič na plné ústa čo chceš, povedz čo máš rád, čo ťa baví, neboj sa ísť do toho! Album nahrali podľa svojich predstáv. "Sú to osobné a pre nás zábavné pesničky, pretože sme sa pri ich skladaní veľmi bavili a bavíme sa aj pri ich hraní. Celé to vznikalo pri veľmi dobrej energii. Netreba tam hľadať len hity typu Hey Now. Každá pesnička je trochu iná," spresňuje frontman kapely.

Zdroj: youtube

Na albume je 12 skladieb, všetky sú v angličtine. Na ich vzniku sa podieľa celý Peter Bič Project. "Hudbu skladáme všetci, texty píšu speváci Ivo a Dáška, ktorí sa v angličtine našli. Keď niekto dostane nápad, tak sa od toho odpichneme a rozvinieme to do textu. Je to spoločné dielo. Najprv robíme hudbu, do toho sa dotvárajú nálady a texty pesničky, podľa situácie a obdobia, v ktorom práve žijeme," dodáva na záver Peter Bič.

Debutový album Say It Loud predstaví Peter Bič Project 18. októbra v bratislavskom klube Loft.
 
 
 

Vyberte región